rolex replica daytona replica panerai
S&S Automatika Kft. - Energiahatékonyság CentraLine termékekkel

Energiahatékonyság ...


... intelligens szellőzés szabályozással az Europa-Park-ban

  Intelligens szellőzés szabályozással az Europa-Park-ban
A németországi Rust-ban található Europa-Park a legnagyobb az országban, mely több mint 100 attrakcióval és showműsorral csalogatja látogatóit. A 85 hektáron elterülő létesítmény új standardot állított fel a méret, az attraktivitás és az energiahatékonyság tekintetében. A komplexum energiaellátását nagyrészt hőszivattyúkkal és szoláris panelekkel biztosítják, továbbá újszerű gépészeti megoldásokat is alkalmaztak például a 4-D Magic Cinema részlegen, ahol a nézőket egy új dimenzióba varázsolják. Az épületegyüttes szellőztetését CentraLine rendszerrel szabályozzák, ezzel jelentős energia megtakarítást érve el. Az energiahatékonyságot kiemelten kezelve az Europa-Park vezetősége az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások és az emelkedő energia árak által támasztott követelményekre reagált. (...)

Intelligens szellőzés szabályozással az Europa-Park-ban    Szerző: Edgar Mayer
 

... a szállodákban

 
A szállodai szoba árának fejében elvárják, hogy a fürdoszobában legyen forró víz, a szoba világítása megfelelo legyen és az ablakot akár egy téli éjszakán is kinyithassa. Míg a szálloda vezetoi szeretnék a muködési költségeket alacsonyan tartani, lényegében a vendégek komfortja nem csökkenhet. A modern épületautomatika rendszerek segíthetnek az energiaköltségek lefaragásában anélkül, hogy ez befolyással lenne a vendégek komfortérzetére. Az energiatermelés és felhasználás szabályozásával sokféle módon elkerülheto az energiapazarlás – ez segíthet kiválasztani minden egyes szálloda épületre a legoptimálisabb megoldást. Összehasonlításképpen más költségcsökkento megoldások, mit például a személyzet létszámának csökkentése azonnali negatív hatást vált ki a vendégek megelégedettségére, így az elkérheto szoba árakra is. (...)

A szállodákban    Szerző: Hannes Lütz
A szállodákban 
 

… integrált épületautomatika alkalmazásával

  Integrált épületautomatika alkalmazása
Az épületek rendszertechnikáját fi gyelembe véve kétféle megközelítés létezik a költségek csökkentésére: egyrészrol az egyes alrendszerek szabályozási funkcióinak optimalizálásával, másrészrol a különbözo gyártóktól származó alrendszerek együttmuködésének optimalizálásával. A következokben egy ilyen tipikus rendszer integrációt mutatunk be. (...)

Integrált épületautomatika alkalmazása    Szerző: Ronny Scherf
 

... intelligens szabályozástechnikával

 
A modern és intelligens szabályozástechnikának köszönhetoen a kereskedelmi hasznosítású és iroda épületekben lehet jelentos eredményeket elérni az energia megtakarítás területén. Ebben az esetben például a klasszikus szabályozási algoritmusokat innovatív, rendkívül hatékony és energiatakarékos megoldások váltják fel. Az új módszerek nem csak kimagasló energiahatékonyságot tesznek lehetové a komforttal szemben támasztott követelmények optimális betartása mellett, hanem garantálják a berendezések hosszabb élettartamát is, és megengedik a karbantartási ciklusok meghosszabbítását. Így például már a szabályozási paraméterek optimalizálásával akár 15%-os megtakarítás érheto el. A következokben ismertetésre kerülnek a kiváló minoségu szabályozó berendezések alkalmazásával elérheto energia megtakarítást lényegesen befolyásoló tényezok, valamint azok a telepítésoldali optimalizálási lehetoségek, amelyek tudásalapú szabályozók alkalmazásával valósíthatók meg. (...)

Intelligens szabályozástechnika    Szerző: Edgar Mayer
 Intelligens szabályozástechnika
 

Előző ...

1201 Budapest, Helsinki út 101.
Fax:(+361) 287-8172, E-mail: info@sns-automatika.hu
orologi replica http://www.orologirepliche.it