rolex replica daytona replica panerai
S&S Automatika Kft. - A Honeywell csoport története

A Honeywell csoport története


Albert M. ButzA Honeywell csoport gyökerei egészen 1885-ig nyúlnak vissza, ekkor szabadalmaztatta egy feltaláló, Albert Butz kályha-szabályzó és vészjelző készülékét. 1886. április 23-án alapította Butz Thermo-Electric Regulator Co., Minneapolis nevű cégét, néhány héttel később pedig megalkotott egy egyszerű, mégis eredeti eszközt, melyet huzatszabályzónak nevezett el.
Damper Flapper
Működése egyszerű volt: mikor a helység lehűlt egy előre megadott hőmérséklet alá, egy termosztát zárt egy áramkört, megtáplálva egy mozgatót. Ez elhúzta a motor reteszt, ezzel a tengely félfordulatot tehetett. A tengelyhez rögzített lánc elhúzta a kályha csappantyúját, levegőhöz juttatva az égésteret, nagyobb tüzet gerjesztve. Ha a hőmérséklet a kívánt érték fölé emelkedett, a termosztát jelzett a motornak további fél fordulat megtételére, elzárva a levegő útját a kályhában. Így a hőmérséklet korrekció automatikusan működött. Az évek során számos Honeywell termék alapult hasonló, de bonyolultabb zárt-hurkú rendszerekre.

W.R. SweattElectric Heat Regulator Co.A Consolidated Temperature Controlling Co. inc. vállalat megszerezte Butz szabadalmát és üzletét, 1893-ban megalakítva az Electric Heat Regulator Co. vállalatot. Az első hirdetések 1895-ben jelentek meg, bemutatva az azóta híressé vált termosztátot. 1898-ben a vállalatot W. R. Sweatt vásárolta meg, aki 1916-ban Minneapolis Heat Regulator Company névre keresztelte át, kiegészítve a termékkínálatot az első olyan szabadalmaztatott villamos motorral, melyet az Underwriters Laboratories jóváhagyott.

Mark C. HoneywellHoneywell Heating 1924.Időközben 1904-ben egy Mark Honeywell nevű fiatal mérnök fűtési és épületgépészeti munkája részeként tökéletesített egy fűtő generátort. Két évvel később megalakította a Honeywell Heating Specialty Co, Inc. vállalatot, forró víz előállító készülékekre specializálva.

Mineapolis Heat Regulator Co. 1924.1927-ben a Minneapolis Heat Regulator Company és a Honeywell Heating Specialty Co. egyesült, Minneapolis-Honeywell Regulator Co. néven, W. R. Sweatt vezetésével és Mark Honeywell elnöklésével a legnagyobb minőségi óragyártóvá lépve elő.

MinneapolisHonneywellA vállalat több felvásárlást is végrehajtott a szabályozások területén. Ezek egyike a Brown Instrument Co. volt, az ipari szabályozások és műszerezés egyik vezető vállalata, a pirométer feltalálója. A 19. század közepén Edward Brown által feltalált grafitrudas pirométeréig nem volt pontos módszer az öntödékben és kemencékben előforduló magas hőmérsékletek mérésére.

T-86 A Minneapolis-Honeywell Regulator Co. az átalakulásnak és a változó időkhöz való alkalmazkodásnak szentelte tudományos és mérnöki tehetségét. A sorozatgyártás tökéletesítése után repüléstechnikai berendezések szélesítették a vállalat termékkínálatát. 1942-ben a vállalat fejlesztette a „C-1” elektronikus robotpilótát, amely kifejezetten fontosnak bizonyult az Egyesült Államok háborús erőfeszítéseihez.

1953-ban a cég bemutatta a T-86 "Kerek" termosztátot, amely helyettesíteni tudta a robusztus, szögletes elődöket. A világ egyik legismertebb designjaként ma is gyártásban van, több háztartás falán díszelegve, mint bármely más termosztát. A termosztátok történetéről bővebben...


Datamatic 10001954-ben a vállalat megvásárolta a Doelcam Corp. giroszkóp gyártó céget. A következő két évtizedben a cég folyamatosan fejlesztette giroszkópjait, érzékenyebbé és pontosabbá, ugyanakkor kisebb méretűvé és tömegűvé téve.

1955-ben a Raytheon céggel közös vállalatot hozott létre Datamatic Corporation néven, amellyel belépett a számítógépes üzletbe is. A vállalat első számítógépes rendszere, a D-1000 25 tonnát nyomott, 550 nm területet foglalt el, és másfélmillió dollárba került.

Honeywell Security1957-ben a Minneapolis-Honeywell Regulator Co. megvásárolt egy tűzbiztonsággal foglalkozó céget, elsőként azok közül a vásárlások közül, amelyek a későbbi piacvezető biztonságtechnikai üzletág alapjait képezik. Számos észak-amerikai városban a vörös-fekete "Protected by Honeywell" matricák és táblák közel akkora ismertségre tettek szert, mint a Kerek termosztát.

A Raytheon számítógépes cégbeli érdekeltségei 1960-ban kivásárlásra kerültek, az üzletág neve Electronic Data Processing (EDP)-re változott.

Apollo OrbiterA vállalat hivatalosan 1963-ban vette fel a Honeywell Inc. nevet, habár közel negyven éven keresztül már így nevezték a hétköznapokban. Hat évvel később Neil Armstrong és Edwin "Buzz" Aldrin űrhajósokat Honeywell műszerek segítették a holdra szállásban.

Honeywell - Bull1970-ben a Honeywell egyesítette számítástechnikai üzletágát a General Electric-kel, ezzel megalapítva a Honeywell Information Systems csoportot, amely jelentős sikerekkel működött a nagyszámítógépek piacán. 1986-ban, a személyi számítógépek felemelkedésével egyidőben megalakította a Honeywell Bull márkát, egy globális közös vállalatot a francia Compagnie des Machines Bull és a japán NEC Corporation részvételével. Részesedését folyamatosan csökkentve 1991-ben a Honeywell végleg kiszállt a számítástechnikai üzletből, a digitális technikában szerzett tudását pedig a hagyományos automatizálási, vezérlési területen kamatoztatta, például érzékelők és beavatkozók integrálásával.

1986-ban a Honeywell jelentősen javított repülés- és űrtechnikai ipari részesedésén a Sperry Aerospace megvásárlásával. Ezzel rövid idő alatt a világ egyik vezető repülésirányítási rendszer-integrátorává vált. A Sperry cég repülésvezérlési, űrjármű-, és az első FAA által tanúsított szélnyírás-veszélyjelző rendszer beszállítójaként járult hozzá a vállalat sikereihez.

Honeywell Company, Minneapolis 1948.Az első világháború alatt Németország felügyelte a világ vegyiparának nagy részét, ezzel árukban teremtve hiányt, mint a festék és gyógyszer. Válaszképpen 1920-ban Eugene Meyer, a Washington Post publicistája és William Nichols tudós, az 1800-as években alapított öt nagy amerikai vegyipari cég egyesítésével megalakította az Allied Chemical & Dye Corporation vállalatot.

1928-ban a cég megnyitotta szintetikus ammonia üzemét a Virginia-állambeli Hopewell közelében, a világ vezető ammónia gyártójává válva.

Ez volt a vállalat első lépése az új piacok felé. A második világháború után, az Allied megkezdte olyan új termékek gyártását, mint a nylon 6 (alapanyag a ruháktól az abroncsokig) vagy a hűtőfolyadék. 1958-ban már Allied Chemical Corp. néven költözött jelenlegi központjába, a New Jersey állambeli Morristown városába.

Allied Chemical & Dye Corporation1962-ben az Allied vállalat megvásárolta az Amerika-szerte olaj- és gáztulajdonnal rendelkező Union Texas Natural Gas céget, melyre leginkább mint vegyipari alapanyag beszállító tekintett. Az 1970-es évek elején következett be a változás, amikor John Connor elnök-vezérigazgató (a Lyndon Johnson adminisztráció kereskedelmi minisztere) értékesítette az Allied több veszteséges üzletágát, a bevételekből az olaj- és gázkitermelésbe fektetett. 1979-re, Edward Hennessy Jr. elnök-vezérigazgatóvá való kinevezésekor a Union Texas állította elő az Allied bevételének 80%-át.

1981-ben, az új Allied Corp. név alatt határozta el egy repülőgép- és autóipari vállalat, a Bendix Corp. megvásárlását, melyet 1983-ban hajtott végre. 1984-re a Bendix hozta a bevételek felét, míg az olaj és gáz csak 38%-ot hozott.

1985-ben az Allied egyesült a Signal Companies csoporttal, jelentős piacot magáénak tudva a repüléstechnikai, autóipari és mérnöki megoldásokat alkalmazó termékek területén. Az 1922-ben Sam Mosher által Signal Gasoline Company néven alapított vállalat eredetileg egy kaliforniai gyártóként földgázból állított elő gázolajat. 1928-ban nevét Signal Oil & Gas-re változtatta, beszállva még ugyanabban az évben az olajkitermelésbe. A Signal egyesült a los angelesi székhelyű Garrett Corporation repüléstechnikai céggel, 1968-ban felvéve a Signal Companies, mint vállalatcsoport nevet.

A Signal Garrett-divíziójának Bendix-hez adásával az Allied-Signal legnagyobb üzletága jött létre. 1985-ben a vállalat értékesítette a Union Texas 50%-át, továbbá 1986-ban 35 nem stratégiai üzletágat választott le, a The Henley Group, Inc. megalakításával.

1991 közepén, Lawrence A. Bossidy új elnöklete alatt több fontos üzletág új vezetést kapott, az Allied-Signal széles körű átalakulást kezdett. Határozott intézkedésekkel javították a cash flow és üzleti nyereség-mutatókat, fokozva a termelékenységet, valamint a vállalatot egy globális versenytársként pozícionálva a következő évekre. Az Allied-Signal nevet 1993-ban AlliedSignal-ra változtatva erősítette az egy cég imázst és az üzletágak teljes integrációját.

1992-ben a vállalat nyilvános ajánlattétel formájában értékesítette a Union Texas-ban fennmaradó tulajdonrészét, 940 millió dolláros bevételt hozva.

A 90-es években Lawrence A. Bossidy vezetésével végrehajtott növekedési és termelékenységi átalakítás megötszörözte az AlliedSignal részvényeinek piaci értékét, valamint jelentősen felülmúlta a Dow Jones Ipari Átlagot és az S&P 500 mutatót.

A Honeywell vállalatot kreatív műszaki emberek alapították és kiváló vezetők formálták. Ugyanezek az értékek vezérlik az új Honeywell-t is, mely a világ egyik vezető vállalataként az AlliedSignal és a Honeywell Inc. öröksége legjavát foglalja magába.

 

1201 Budapest, Helsinki út 101.
Fax:(+361) 287-8172, E-mail: info@sns-automatika.hu
orologi replica http://www.orologirepliche.it